Spanje - Madrid

12 augustus 2024 - Madrid, Spanje

Na een jaar hard werken is het eindelijk weer tijd voor de vakantie, dit jaar Spanje.

We zouden vliegen om half 10 en met de problemen op Schiphol tegenwoordig kun je niet vroeg genoeg op t vliegveld zijn. Wij dus keurig om 0430 de wekker, kids wakker getimmerd en met t slaap nog in de oogjes naar het busstation. Rijden de bussen niet! Oma en opa Gruffalo wakker gebeld en heel lief aangekeken voor een lift naar t vliegveld, waar wij heel dankbaar voor zijn.

Na een vlucht zonder noemenswaardigheden kwamen we aan op de luchthaven van Madrid, waar t zonnetje schijnt en t lekker 39 graden in de schaduw is. Pff! Dus van schaduw naar schaduw rennen en ieder uur in de olie tegen t rode kleurtje. Ons hotel zit gelukkig maar 1 metrohalte van t vliegveld en heeft een zwembad. Een matige hotellunch, maar ontbijt om 5u dus honger!!!, later in t zwembad geplonst. Daarna een tukkie gedaan en ''s avonds de stad in gelopen. Meteen de 2 grote pleinen van Madrid gezien, plaza Mayor en Plaza Puerta del Sol. Daarna op zoek naar Tapas!

De tweede dag hadden we nauwelijks kans om uit te slapen want we gingen met een fietstour de stad verkennen! Kneiterheet maar zolang we fietsten was het te doen. Bep en Bap vonden t ook prachtig, vooral de tussenstop waar wij kleine broodjes met lekkers kregen zij van een bakje snoep voorzien werden. 'S middags zijn we nog even naar de kathedraal van Madrid gegaan en naar de speeltuin (die vanwege de hitte volledig is voorzien van watermist).

Eind van de middag een snelle duik in t zwembad, powernap en weer op zoek naar tapas! Kudos voor de kleintjes, want ze zijn met t eten hartstikke moe en we eten laat, én ze vinden niet alles even lekker, maar ze proeven wel alles!

Vandaag uitgeslapen en beetje rondgedwaald door de stad, havaianas gekocht voor de kleine wereldreizigers (=te dure slippers) en bling bling voor onze 2 eksters. Daarna wat eerder t zwembad in. De familie doet nu weer een powernap voordat we gaan eten in een foodcourt.

Morgen wil papa naar Santiago Bernabeu (al schijnt dat in de steigers te staan en gaan we daarom maar niet naar binnen), het grote park verkennen en naar de Egyptische tempel op zoek en dan zit Madrid er al weer bijna op!

Tot snel!

1. Oma Gruffalo:
    12 augustus 2024
    Wat lekker, een zwembad in het hotel en ik vermoed....rosé en blauwe slippers met glitter?
  2. Hilda sta van uitert:
    12 augustus 2024
    Jullie hebben al een hoop gedaan
  3. Elly:
    12 augustus 2024
    Weer een geweldig reisverhaal wens jullie een fijne vakantie toe tot het volgende verhaal
  4. Ineke:
    13 augustus 2024
    Zo te lezen hebben jullie het heerlijk.
    Veel plezier!
  5. Els:
    15 augustus 2024
    Wat hebben jullie al veel gezien. En een speelplaats met waternevel dat vinden kinderen vast heel leuk. Een fijne vakantie