Spanje - Granada
25 augustus 2024 - Granada, Spanje
Hoi allemaal,
Nou t had wat voeten in de aarde, maar we zitten in de bus naar Malaga: er stond een verkeerd platform aangegeven waardoor iedereen ineens weer tassen uit de bus moest halen om maar t andere platform te gaan etc. Ach, laten we t maar Spaanse efficiëntie noemen. Over 1,5u moeten we aankomen, dus geeft dat mij mooi tijd om wat te typen. Vooral onze grote wereldreizigster heeft er veel zin in, die is er namelijk al met d'r tante geweest en kent dus de weg. Ik ben benieuwd, google is niet meer nodig.
De afgelopen dagen waren we in Granada dat vooral bekent staat om de Alhambra, de laatste Arabische vesting en koninkrijk op het Europees vasteland. Eigenlijk was het een paleis, fort en stad in een en is Granada daar omheen gegroeid. Het complex is zeer groot en we hebben daar een halve dag rondgelopen zonder dat we de musea in zijn gegaan. Tarzan en Jane vonden de tuinen mooi omdat die in een sport doolhof waren aangelegd (in Franse Lodewijk-15e stijl). De rest was vooral voor papa en mama en het fotoboek.
'S middags zijn we even wezen schuilen voor de zon in 't appartement, het meest luxe tot nu toe (al slapen mama en papa steeds op de slaapbank in de woonkamer). Daarna hebben we een uitkijkpunt en een ijsje opgezocht. 'S avonds vond papa voor t eerst deze vakantie speciaalbier (van enige kwaliteit) van een lokale brouwerij dus was iedereen blij.
Gisteren hebben we eerst uitgeslapen (onze kleine T-Rex werd pas om 09.50u wakker!!, de andere ietsje eerder) om daarna een rondje door het oude centrum en de Arabische wijk te lopen. En natuurlijk zijn we de kerk (check, bingo) ingegaan. Als we thuis zijn moet oma Gruffalo maar even precies uitleggen waarom Johannes zijn hoofd verloor en waarom dat hoofd op een schaal in de kerk van Granada én in die van Cadiz ligt en waarom ze nou precies die andere mannen aan al die kruizen hebben gespijkerd... Jezus was toch alleen? Ik tel er wel 25... per kerk... en ze hadden wel heul veul baby's). Na de culturele activiteiten hebben we een speeltuin gezocht en hebben we een relatieve rustdag gehouden (mama telde slechts 15.000 stappen, Monty en Python dus nog meer want die hebben nog een uur door de speeltuin gerend).
Vanmorgen rustig ontbeten met smoothies en koekjes en nu dus in de bus naar onze laatste stop en het strand! We hebben er zin in, maar toch ook wel een beetje jammer dat we naar de laatste stop gaan en het er alweer bijna op zit.
Groetjes.
Hilda sta van uitert:25 augustus 2024Wat een mooie foto's weer gauw thuis zit het er weer op
Elly:25 augustus 2024Nog fijne dagen geniet ervan!
Els:25 augustus 2024Lekker verkoeling op het stand. Een hele andere omgeving. Jullie hebben heel veel avonturen beleefd
Oma Gruffalo:26 augustus 2024Dat uitleggen zucht dat wordt nog ff wat ,wel leuk zoveel cultuur en dan straks weer de kerrumus al met al een volle leuke zomer.knufs